15-jarigen aangehouden na beroving voor station Goes

Goes – Kort na een beroving op het Stationsplein hebben agenten in de omgeving twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 15-jarige Middelburger en een 15-jarige Vlissinger.

De politie kreeg op donderdag 23 juli rond 16.20 uur de melding van een beroving. Een man die voor het station stond zou zijn beroofd van zijn portemonnee. De daders gingen er vervolgens vandoor. Na een zoektocht in de omgeving van het station hielden agenten twee verdachten aan die voldeden aan het signalement dat het slachtoffer had gegeven. Het duo is vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Spugen
Bij het cellencomplex aangekomen weigerde de Vlissingse verdachte uit de auto te komen. Ook begon hij met zijn hoofd tegen de ruit van de politieauto te bonken. Uiteindelijk is de jongen met meerdere agenten uit de auto gehaald. Onderweg naar de ophoudkamer vond hij het nodig een diender vol in het gezicht te spugen. Daarop kreeg de verdachte een spuugkap om en is hij in de cel gezet. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.