Scooterrijder gearresteerd met pepperspray

Goes – Op de Frans den Hollanderlaan heeft de politie zondagmorgen vroeg een man gearresteerd toen hij probeerde weg te komen.

Rond 1.45 uur zag een motoragent dat een man zonder helm op een scooter reed. Het was de agent bekend dat de scooterrijder (36) uit Goes al enkele weken gezocht werd voor het overtreden van zogenaamde schorsende voorwaarden. De agent ging naast hem rijden, terwijl een politieauto met zwaailicht en sirene achter de scooter reed. Toen hij niet wilde stoppen, werd de bestuurder klemgereden. Hierna ging hij er lopend vandoor. De motoragent zette de achtervolging in en gebruikte pepperspray, waarna hij kon worden aangehouden.

Rechter-commissaris

De man werd naar het politiebureau gebracht. Een speekseltest werd uitgevoerd omdat bij hem zogenaamde gebruikersproducten werden gevonden. De test was positief, waarna een GGD-arts een bloedproef heeft afgenomen. De uitslag is over ongeveer twee weken bekend. De man kreeg diverse bekeuringen, tevens wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Hij zit nog vast en zal worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.