Man aangehouden na vernieling en mishandeling in woning

Goes – Zondagavond is in een woning aan de Weidezicht een man aangehouden. Hij had de bewoonster geslagen en huisraad vernield.

Meerdere omwonenden belden rond 21.30 uur naar de politiemeldkamer dat er in de woning een enorme ruzie plaatsvond. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Agenten troffen in het huis een grote bende aan. Naast de bewoonster troffen zij een man aan. Hij was dronken en aan zijn handen gewond. De man (43) zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden en voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex gebracht.

Hogere straf

Van de geweldpleger werd een blaastest afgenomen, omdat alcoholgebruik – ook in combinatie met drugs – een belangrijke risicofactor is voor geweld. Gebruik van alcohol of drugs kan de drempel om geweld te plegen aanzienlijk verlagen. Het resultaat van de test was 540 ug/l. De officier van justitie kan hiermee een hogere straf eisen, dan de gebruikelijke strafeis bij geweld. Maandagmorgen is de man verhoord.