Containerschip vast gelopen op de westerschelde.

 

 

BATH- Maandagmorgen is er rond 8.30 uur een containerschip van 366 meter lang gestrand in het nauw van Bath.

Het containerschip voer rond 8.30 uur door het nauw van Bath waar het schip op een zandplaat voer, volgens Annick Dirkx van het Havenbedrijf Antwerpen gaat het om een technische fout. “Er is een probleem opgetreden ter hoogte van de machinekamer”, zegt zij tegenover VTM Nieuws. Omdat het een rustige dag is, is ‘slechts’ een tiental schepen beïnvloed door dit ongeluk. Toch zouden de (financiële) gevolgen enorm zijn voor het havenbedrijf in Antwerpen, meldt VTM Nieuws.

Er is geen zichtbare schade aan het schip, het schip is geladen met containers waarvan een groot deel geladen. volgens de veiligheidsregio levert het geen gevaar op voor de omgeving. Het scheepsverkeer is stil gelegd, alleen de schepen korter dan 200 meter mogen er langs. er is veel belangstelling voor het schip. de politie houd het publiek van het schip vandaan. de veiligheidsregio vraag om de auto’s niet in het dorp te parkeren maar aan de grensweg omdat het dorp verstopt.

Volgens Edwin de Feijter van Rijkswaterstaat is er nog geen poging gedaan om het schip los te trekken. de Rijkswaterstaat houd de situatie nauwlettend in de gaten.

https://twitter.com/marikekonings/status/897073204967165952

 Rond 15.15 uur heeft de politie een drone boven het vastgelopen schip gesignaleerd, dit is verboden meldt de Veiligheidsregio.