Wegpiraat drukt politieauto bijna van de weg

Op de A58 ter hoogte van Goes is een 42-jarige man uit de plaats aangehouden. Hij sneed een onopvallende politieauto af en probeerde de auto van de weg te drukken.

Een surveillerende agent reed op woensdag 19 april rond 17.10 uur op de snelweg ter hoogte van Kapelle. De diender was een verkeerssurveillance aan het uit voeren en reed in de richting van Goes. Er naderde een auto die vervolgens via een deel van de berm en de rijbaan probeerde de politieauto links in te halen. Daarbij werd de surveillanceauto bijna van de weg afgedrukt. Het voertuig van de verdachte belandde voor de auto van de diender en remde vervolgens af. De agent moest stevig remmen om een botsing te voorkomen.

Stopteken

De agent gaf de bestuurder vervolgens een stopteken. De verdachte is vervolgens aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd op basis van zijn gevaarlijke en agressieve rijgedrag. De man heeft ook een vordering gehad voor een onderzoek naar zijn rijvaardigheid.