Zeer grote brand bij verzorgingshuis Krabbendijke; één dode (update)

28/08

Foto: Janine Peters

Bij verzorgingshuis Nieulande in Krabbendijke is zondagmiddag 28 augustus een zeer grote brand uitgebroken. De brand is uitgebroken op de tweede verdieping van het verzorgingshuis. Er zouden meerdere gewonden zijn. Er is opgeschaald naar GRIP 2 om alle inzet extra te coördineren aldus de veiligheidsregio. Het verzorgingshuis aan de Willem Kosterlaan is onderdeel van zorggroep Ter Weel.

Update 18:08:

De loco-burgemeester van Reimerswaal zegt dat er drie gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De bewoners van de derde verdieping waren geëvacueerd en opgevangen in de kantine. De brand is inmiddels geblust, maar er zou nog wel moeten worden geventileerd. Het is niet bekend of de geëvacueerde bewoners vandaag terug kunnen naar hun eigen woning.

Update: 18:20

Er zou één dode zijn gevallen en vier gewonden meldt Hart van Nederland op hun website. Twee van de vier gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis en de andere twee ter plaatse behandeld.

Update: 18:56

Bewoners van 27 appartementen worden vanavond elders ondergebracht, in eerste instantie binnen Ter Weel. Er blijven vier ambulances standby voor eventueel vervoer naar een andere instelling.

Inmiddels is bekend dat er in twee appartementen brand heeft gewoed. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Update: 07:55

Het onderzoek door de brandweer is afgerond en er is bekend geworden dat 37 personen elders ondergebracht moeten worden. De overige bewoners kunnen in hun appartement terug keren.Helaas is in de loop van de nacht bekend geworden dat een tweede bewoner van het zorgcentrum eveneens is overleden.

 

Update: 31-08

De brand in verzorgingshuis Ter Weel in Krabbendijke heeft een derde dodelijk slachtoffer geëist. Het slachtoffer bezweek in de nacht van dinsdag op woensdag aan haar verwondingen.