Aangehouden voor poging zware mishandeling

Goes – In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 00.30 uur een 24-jarige Goesenaar door de politie aangehouden vanwege poging zware mishandeling.

In een café aan de Goese Grote Markt ontstond een opstootje omdat de verdachte zich vervelend gedroeg ten opzichte van een groepje cafébezoekers. Tijdens het opstootje gooide de verdachte met een bierfles naar een 20-jarige jongeman uit ’s-Gravenpolder. Hij werd geraakt tegen zijn hoofd. Ook een vriend van hem werd geraakt door de bierfles. Door de uitbater van het café is de 24-jarige Goesenaar de kroeg uitgezet.

Toen de groep later het café verliet zagen de jongemannen elkaar weer buiten op het terras van een ander café. Hier ontstond een discussie. Dit werd waargenomen door agenten die horecatoezicht hadden. De agenten zijn tussen de groepen gaan staan zodat een en ander niet verder zou escaleren. Toen vertelde de jongen uit ’s-Gravenpolder aan de agenten dat hij was bekogeld met een bierfles en dat de dader binnen zou zitten. Hij deed aangifte van poging zware mishandeling en de 24-jarige Goesenaar is aangehouden als verdachte van dit feit. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Door agenten zijn getuigenverklaringen opgenomen. Vandaag (zaterdag) wordt de verdachte gehoord over zijn aandeel in de zaak.